Educaţia-Ta
"Oamenii nu se deosebesc atât prin ceea ce zic, cât prin ceea ce fac.” Blog - ul activităţii educative formale şi nonformale I.S.J.Suceava

Zielele feminității
     media: 0.00 din 0 voturi

În reprezentarea culturii de masă,femeile fie sunt portretizate funcţie de anumite stereotipuri, fie imaginea femeii este exploatată cu diferite scopuri. Sub presiunea acestor tipare,simţindu-se forţate să se conformeze,nu-i de mirare astăzi că femeile au pierdut partea cea mai importantă a identităţii lor - FEMINITATEA.(Margareta Lupaşcu)

Oare ce poate defini cu adevărat o femeie? Ce este cu adevărat feminitatea?

Vă invităm în Librăria Cărtureşti din Iulius Mall Suceava,să...


Trofeul Festivalului de Teatru de la Sorrento la Suceava
     media: 0.00 din 0 voturi

Festivalului de Teatru de la Sorrento, Italia, a prilejuit întâlnirea artistică a trupelor de teatru din România,Franța,Spania,Serbia și Italia.

La festival a participat trupa de teatru de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava,coordonată de prof. Luminița Mocanu.

Programul festivalului a cuprins prezentarea de piese de teatru,ateliere de improvizație teatrală, mese rotunde, ateliere de cunoaștere, vizionare de filme,dezbateri tematice.

Festivalul de la Sorrento a îmbinat...


Atelierele cunoașterii
     media: 0.00 din 0 voturi

Consiliul Județean al Elevilor Suceava în parteneriat cu Consiliul Județean Suceava, Clubul Copiilor Vatra Dornei, Liceul Teoretic ”I. Luca” Vatra Dornei, coordonat de I.S.J. Suceava, desfășoară în perioada 23-24 februarie 2013, la Vatra Dornei, proiectul ”Atelierele cunoașterii”.

Scopul proiectului este de a dezvolta competențe necesare managementului de proiect în vederea implementării acestora la nivelul CȘE și al CJE Suceava prin schimb de experiență între seniorii...


Concurs "Valoarea serviciilor ecosistemelor din ariile naturale protejate"
     media: 5.00 din 1 vot

În cadrul proiectului ”Conservarea biodiversităţii printr-un management integrat al ariilor naturale protejate” se va desfășura concursul ”Valoarea serviciilor ecosistemelor din ariile naturale protejate”

REgulamentul concursului:

1. ORGANIZATOR
Concursul de creaţie pentru elevi este organizat de Asociaţia Grupul Ecologic de Colaborare – GEC Bucovina şi Agenţia de Protecţie a Mediului Suceava, în cadrul proiectului Conservarea biodiversităţii printr-un management integrat...


Copii fără etichete
     media: 0.00 din 0 voturi

Organizația ”Salvați copiii”, în parteneriat cu inspectoratele școlare, desfășoară proiectul educativ “Şi noi avem drepturi”, conform parteneriatului nr. 49372/15.06.2011 încheiat cu Ministerul Educaţiei Naționale.

În cadrul acestui proiect, anual, este organizat concursul „Drepturile Copilului” cu titlul “Copii fără etichete !”.
Tema concursului este nondiscriminarea copiilor, un principiu fundamental prevăzut în Convenţia ONU cu privire la drepturile copilului...


Caii la fereastră
     media: 0.00 din 0 voturi

Invitatie la teatru!

Matei Vişniec - „Caii la fereastră” în premieră la Suceava
joi 21 februarie 2013,ora 19.00
vineri 22 februarie 2013, ora 18.00.

În premieră la Suceava, Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoşani vă invită la spectacolul ”Caii la fereastră”, după piesa renumitului dramaturg bucovinean Matei Vişniec, în regia lui Petru Vutcărău. Evenimentul teatral va avea loc la sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor, joi 21 februarie 2013, ora 19.00 şi vineri...


Concursuri naționale de schi
     media: 0.00 din 0 voturi

Copiii din cercurile sportive ale Clubului Copiilor Vatra Dornei voe participa la două întreceri naționale: - 19-21 februarie 2013, Concursul național al sporturilor de iarnă, Cavnic-județul Maramureș, participă 4 elevi, prof Moroșan Vasile; - 21-24 februarie 2013, Concursul național ”Serbările zăpezii”, Băișoara-județul Cluj, participă 8 elevi, prof Nemeș Ionuț Succes! Tatiana Vîntur


Şcoala - universul copilăriei mele
     media: 5.00 din 1 vot

Concursul interjudeţean „Şcoala - universul copilăriei mele”, cuprins în CAER/2013, organizat de Şcoala Gimnazială Bosanci se va desfășura sâmbătă, 23 februarie 2013, la Bosanci, cu participarea lucrărilor elevilor din 16 județe.

La secţiunea I
Expoziţie-concurs de creaţii plastice/colaje pentru elevi cu temele:
a. ”Şcoala din satul meu-tezaurul copilăriei”
b. „Tradiţii ale satului”
c. ”Şcoala mea –exemplul ECO” - 150 lucrări plastice.

Secțiunea...


Poziția copilului
     media: 0.00 din 0 voturi

”Ursul de aur” pentru cel mai bun film: "Poziția copilului (Child's Pose)" de Călin Peter Netzer, Romania, obținut la Festivalul de film de la Berlin, 2013 http://www berlinale de/en/das_festival/preise_und_juries/preise_internationale_jury/index html Alte detalii: http://procinema ro/stiri/pozitia-copilului-un-film-de-700-de-mii-de-euro-turnat-in-cateva-apartamente-aduce-unul-dintre-cele-mai html TV


Planul cadru pentru învățământul primar - dezbatere
     media: 0.00 din 0 voturi

Cadrele didactice, părinţii şi reprezentanţii societăţii civile sunt invitaţi să transmită observaţii şi propuneri referitoare la Proiectul de plan-cadru pentru învăţământul primar, prin completarea unui formular de consultare, disponibil la adresa:

https://www.surveymonkey.com/s/PC-primar.
Termen limită: 19 februarie 2013

Alte detalii:
http://www.edu.ro/index.php/articles/18661

Puteti citit si aici:

Citeste mai departe


Consiliul Național al Elevilor are un nou lider
     media: 0.00 din 0 voturi

Adunarea Generală a Consiliului Național al Elevilor a ales structura ogranizatorică- Biroul Executiv- ăn perioada 7-10 februarie 2013.

Delegația CJE Suceava a fost alcătuită din

Lazarec Adrian -președinte
Găitan Tudor - vicepreședinte
Costea Loredana - vicepreședinte
Ileana Lavinia - responsabil Avocatul Elevului.

Perta Sofrona - profesor consilier.

Detalii în articolul din Monitorul de Suceava:

Citeste mai departe


Practici inovatoare şi strategii pentru favorizarea succesului şcolar (STEPS)
     media: 0.00 din 0 voturi

I.S.J. Suceava desfăşoară concurs de selecție pentru proiectul de formare profesională LLP-LdV/VETPRO/2012/RO/087 din cadrul Programului sectorial Leonardo da Vinci, finanţat de Comisia Europeană.

Grup ţintă: 6 formatori consilieri în educație și 6 inspectori școlari din judeţul SUCEAVA - selectaţi prin concurs specific.

Detalii-Anexa 1.

Organizația de primire: ”Braga Leonardo da Vinci”, Braga, Portugalia.

Perioada mobilităţii: 8-21 aprilie 2013.

Dosarul de candidatură se depune...


Noutati Europass
     media: 0.00 din 0 voturi

Europass este un portofoliu personal de documente pe care cetatenii il pot folosi pentru a-si face cunoscute calificarile si competentele in Europa, in vederea facilitarii accesului pe piata muncii sau al accesului la programe de educatie si formare. Nu este vorba de un instrument de validare sau recunoastere oficiala a competentelor si calificarilor, ci de o platforma comuna de prezentare a acestora, care faciliteaza recunoasterea lor la nivel european.

Portofoliul Europass cuprinde cinci documente:...   
 
Powered by www.ablog.ro
Termeni si Conditii de Utilizare